arrow_drop_up arrow_drop_down
deelnemer online programma eerste hulp bij depressie

Eerste Hulp Bij Depressie

Een compleet en waardevol online programma waardoor je meer rust, energie en een vreugdevoller leven gaat ervaren! 

EERSTE HULP BIJ DEPRESSIE HEEFT MIJ MEER GEHOLPEN DAN TWEE JAAR THERAPIE


Ik durf stellig te zeggen dat het online programma 'Eerste Hulp Bij Depressie' mij meer heeft geholpen dan de gesprekken bij de psycholoog en psychiater. Ik had mijzelf eigenlijk al een soort van opgegeven.


Het succes heeft denk ik mede te maken met de ervaring die Fabian zelf heeft gehad met depressie. Hij weet daardoor de juiste vragen te stellen die mij inzichten opleverden. Hij bood daarnaast ook de juiste hulpmiddelen aan waardoor ik mij zelf veel beter heb leren kennen en begrijpen.


Door deze tools en inzichten heb ik goed leren omgaan met het hebben van een depressie en steeg het programma boven mijn verwachtingen uit. Ondanks dat het programma online was, voelde ik toch een diepe band ontstaan tussen mij, Fabian en lotgenoten.


Hij begreep mij écht!

Nanny - 32 jaar

Depressie is vaak eenzaam, jezelf steeds verder afsluiten, opzoek naar rust en veiligheid om vervolgens alleen te worstelen met onzichtbare en ondraaglijke lasten...elke dag weer!

Tijdens mijn worsteling met depressie had ik voortdurend last van een stemmetje in mijn hoofd die vertelde dat ik niet goed genoeg was. Ik had constant negatieve gedachten zoals: dat kan ik niet, ik zie er niet uit of wie zit er nou op mij te wachten? Het waren vooral veel overlappende thema's waardoor ik mij depressief voelde.

Thema's zoals een laag zelfbeeld, over mijn eigen grenzen gaan, anderen pleasen, weinig energie, mezelf genadeloos veroordelen, straffen, mezelf wegcijferen, vechten tegen of vluchten voor opgekropte gevoelens zoals bijvoorbeeld schaamte en schuld, mezelf afgewezen voelen en de angst dat de depressie nooit meer over zou gaan.

De vicieuze cirkel van een waardeloos gevoel en een eindeloze put maakte dat ik dagelijks in de overlevingsstand leefde.

Daarnaast kreeg ik te maken met lange wachtlijsten in de zorg en de steeds maar weer wisseling van behandelaren en therapeuten. Het was een chaos en ik leek het te verliezen van alle dagelijkse pijn die voelde.

Herkennen Erkennen Accepteren Loslaten

Wat waren de dingen die alles voor mij veranderde? Het zijn meerdere stapjes geweest. Het begon met de eerste bewuste keuze die ik maakte; dat ik niet op deze manier oud wilde worden. 

Hoe wil ik het dan wel? Ik wil graag sterker in mijn schoenen staan, weten wie ik werkelijk ben, mezelf accepteren zoals ik ben en doen wat mij gelukkig maakt, zonder me druk te maken wat anderen daarvan vinden. 

null

Ik besefte dat ik het niet meer alleen kon, ik had hulp nodig! 

Ik leerde naar binnen keren en ging op ontdekkingsreis in mijzelf. Ik begon meer te voelen, kreeg steeds meer begrip voor mijzelf en kwam erachter dat ik zo buiten mijzelf opzoek was naar bevestiging van liefde en goed genoeg zijn, terwijl het al die tijd al in mij zat! Ik ontdekte steeds meer wie ik werkelijk ben en wat mij gelukkig maakt in het leven.

Na een lange weg van meer dan twaalf jaar worstelen, strijden en herstel kwam ik de juiste coach tegen die mij uiteindelijk werkelijk verder geholpen heeft.

Mijn helingsproces en haar manier van coachen heeft mij zo geïnspireerd dat ik mijn inzichten, ervaringen en processen heb samengebundeld in het online programma 'Eerste Hulp Bij Depressie' en hiermee anderen mensen coach in hun worsteling met depressie naar een prettiger leven.

In dit online programma leer je hoe je:

 • Inzicht krijgt in je dagelijkse gedachtengang
 • Weer meer kunt genieten van het leven
 • Invloed uitoefent op jouw denken, voelen en doen.
 • Weet wat JIJ nodig hebt 
 • Jezelf accepteert en lief hebt
 • Hoe je de vicieuze cirkel en vastgeroeste patronen kunt doorbreken
 • Minder last hebt van prikkels van buitenaf
 • Meer begrip krijgt voor je huidige situatie d.m.v. zelfcompassie
 • Negatieve gedachten ombuigt naar helpende gedachten
 • Je leven kunt creëren op jouw voorwaarden
 • Signalen eerder herkend
 • Je minder bezig houdt met dat wat anderen van je vinden
 • Meer zelfvertrouwen krijgt
 • Meteen meer rust en ontspanning creëert
 • Sterker in je schoenen kan staan
 • Anders leert waarnemen
 • Jezelf terug in balans brengt

Twaalf jaar ervaring & kennis  samengebundeld in een online programma

null

Online Programma - Eerste Hulp Bij Depressie

Naast het schrijven van mijn levenswerk in de vorm van een autobiografie heb ik één van de meest waardevolle en complete online programma's ontwikkeld om anderen daadwerkelijk verder te helpen in hun proces.

Fabian Ruijgrok dankbaar

Dit programma is geen quick fix, wel levenslange resultaten

Ik ben nu op een punt aangekomen in mijn leven dat ik andere mensen kan coachen tijdens hun worsteling met depressie. Van mij mag je een oprechte, liefdevolle en ondersteunende aanpak verwachten en ik verwacht ook wat van jou. Namelijk dat je naast de depressie ook de moed hebt om naar binnen te keren en de ontdekkingsreis van je leven durft te maken. Ik doe niet aan symptoombestrijding en struisvogelpolitiek. Ik leer jou het uiteindelijk zélf weer te kunnen!


Dit is hoe eerdere deelnemers het programma hebben ervaren

Hoopvol

Ik heb al veel dingen geprobeerd wat therapie betreft. Dit online programma heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Mijn mooiste inzicht is vooral dat de depressie een klein onderdeel van me is en dat ik inzie dat er veel meer andere delen in mij zitten. Mijn depressie is nu een stuk minder en ik weet waar ik aan wil werken. Ik ben echt uit een dal geklommen, dankjewel Fabian! Blij dat ik gekozen heb om mee te doen met dit programma. Ik zit nu echt een stuk lekkerder in mijn vel!

online programma eerste hulp bij depressie ervaring Nikki
Nikki - 28 jaar
Ik mag ZIJN

Dankzij Eerste Hulp Bij Depressie werden mijn valkuilen zichtbaar en begon ik te begrijpen waarom ik bepaalde patronen in stand hield. Mijn grootste ontdekking is dat ik op een liefdevolle manier naar mezelf mag blijven kijken, zonder emoties te labelen als positief of negatief, alles mag er zijn. Alles is oké, Ik mag er zijn!

online programma eerste hulp bij depressie ervaring Walter

Walter - 22 jaar

Waardevol

Dit programma heeft mij veel bewuster gemaakt. De negatieve gedachten zorgde ervoor dat ik in een negatieve spiraal terechtkwam en mij depressief voelde. Nu ik heb leren herkaderen heb ik een hele andere mindset gekregen. Jouw eigen ervaring met depressie is zo'n meerwaarde, ik voelde me écht begrepen.

online programma eerste hulp bij depressie ervaring Marion
Marion - 31 jaar

Waar kies jij voor?

Kies je voor oude vastgeroeste patronen, destructief gedrag, vasthouden aan, blijven geloven in beperkende overtuigingen en angst waarvan je de uitkomst al weet of kies je voor nieuwe patronen, strategieën, constructief gedrag, meegaan op wat zich aandient, helpende overtuigingen, verandering, zelfacceptatie en liefde die een veel prettigere uitkomst bieden?

Ik heb het pad eerst zelf mogen bewandelen en ik ben nu op het punt gekomen dat ik ook jou kan helpen door middel van een compleet ontwikkeld programma met waardevolle oefeningen die bijdragen aan bewustwording, verwerking, begrip, rust, geluk, vrijheid, zelfacceptatie, diepe heling en veranderingen naar een kwalitatief prettiger leven

  Wil je je weer beter voelen? Ben je bereid daar zelf iets aan doen? Wil je weer lekker in je vel zitten zodat je meer jezelf kan zijn? Wil je makkelijker door het leven gaan? Wil je meer grip krijgen op je gedachten, op je gevoel en op de dingen die om je heen gebeuren?

Wil jij dat ook?

Ik heb dit programma geschreven voor mensen die worstelen met depressie. Of je er nu één of al vijftig jaar mee worstelt, of het nu de eerste keer is of dat depressie een terugkerend thema in je leven is. Dit programma kan ook jou verder helpen in je proces. Het is zelfs al effectief bewezen bij de mensen die je zijn voorgegaan. 93,8% ervaart een positieve verandering na het deelnemen aan dit programma.

De thema's, inzichten, ervaringen en waardevolle oefeningen van de afgelopen 12 jaar heb ik uitgewerkt en samengebundeld in het programma 'Eerste Hulp Bij Depressie'. Een compleet effectief online programma met waardevolle oefeningen die bijdragen aan bewustwording, verwerking, begrip, rust, geluk, vrijheid, zelfacceptatie, diepe heling en veranderingen naar een kwalitatief prettiger leven. 

'Eerste Hulp Bij Depressie' kun je zien als een ware innerlijke ontdekkingsreis naar meer harmonie, balans, keuzemogelijkheden, zelfvertrouwen, verbinding, geluk, vrijheid en liefde. 

Online programma eerste hulp bij depressie

Dit is wat je ontvangt

 • Online programma - Eerste Hulp Bij Depressie
 • 1 jaar lang toegang
 • Mij als coach en ervaringsdeskundige
 • Ik ga je echt helpen om je weer prettiger in je vel te doen laten zitten
 • Het is volledig online dus je kunt het volgen waar, wanneer en zoveel je wilt
 • Na je aanmelding heb je direct toegang 

Ik begrijp jou

Ik weet als geen ander hoe het is om niet begrepen te worden. Mijn eigen ervaring maakt dat ik heel vaak hoor: "eindelijk iemand die mij begrijpt". 

Helderheid & scherpte

Ik doorzie snel waar de kern ligt en ben in staat helderheid en focus te scheppen als je zelf door de bomen het bos niet meer ziet.

Je leert het zelf kunnen

Door praktische en concrete oefeningen vergroot je jouw bewustzijn en leer je in het moment andere keuzes te maken. Hier heb je de rest van jouw leven profijt van.

Fabian Ruijgrok spreker seminar depressie

''Mijn missie is een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen die worstelen met depressie in Nederland''

Fabian Ruijgrok spreker seminar depressie

''Mijn missie is een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen die worstelen met depressie in Nederland''

Ervaringen van deelnemers

Zoiets heb ik nog niet eerder mogen ervaren

Ik heb afgelopen 8 jaar meerdere behandelmethoden ervaren en veel vanuit het online programma was dan ook niet geheel nieuw voor mij. Wat wel nieuw was en tevens ook meteen het meest krachtige, is de rol van Fabian als ervaringsdeskundige. Fabian weet door zijn eigen ervaring met depressie feilloos te benoemen wat maakt dat je je zo voelt en welke programma's zich afspelen die de depressie in stand houden. Dat ik met mijn vragen bij hem terecht kon voelde erg fijn, ik voelde me daardoor echt gesteund en bood mij echt handvatten om stapje voor stapje verder te gaan tijdens mijn proces. Zijn liefdevolle manier van coachen en het je zelf tot inzichten laten komen werkten heel helend. Zoiets heb ik nog niet eerder mogen ervaren. Ik heb nog niet mijn eindbestemming bereikt maar ik heb zeker weer stappen gemaakt in mijn ontdekkingsreis naar innerlijke (te)vrede(heid). Ook heb ik weer een aantal nieuwe knooppunten waarmee ik verder op ontdekkingsreis mag. Een enorm waardevol online  programma.
Ralph - 45 jaar

Wat jij doet zou de nieuwe standaard moeten worden!

Ik ben dankbaar dat onze wegen elkaar gekruist hebben. Eind vorig jaar was ik nog zoekende naar 'hoe nu verder'. Mijn jaarprogramma van 365 dagen succesvol was op een teleurstelling uitgedraaid. Hierdoor begon ik echt te twijfelen of geluk nog wel aan mij besteed zou zijn. Toen ik tijdens mijn reis door Canada jouw boek las, waarin ik zoveel herkenning vond vanuit mijn eigen verleden, gaf mij dit weer hoop. Ik heb jouw coaching en onze ontmoeting als heel waardevol ervaren. Ergens voel ik dat wat jij doet de nieuwe standaard gaat worden. Een methodiek vanuit eigen ervaringen en jou coaching vaardigheden waarmee je anderen werkelijk ondersteunt tijdens hun proces. Wat ik daarbij erg sterk vond is dat bij de oefeningen, echte 'back-up' kennis beschikbaar is vanuit de coach zelf. Mooi dat je veelal vanuit eigen ervaringen kan delen wat oefeningen met met je doen en hoe deze je dienden. Sterk plus punt! Fabian je bent een inspiratiebron voor mij, door jouw eigen ervaring met depressie en je overwinning gaf je mij weer hoop in een periode die uitzichtloos leek te zijn. Ik had het programma voor geen goud willen missen!

Denise - 34 jaar

De voordelen als je voor dit programma kiest 

De meerwaarde van mij als ervaringsdeskundige

Ik heb zelf twaalf jaar geworsteld met depressie dus weet uit ervaring wat een depressie inhoudt. Alle deelnemers voelen zich ontzettend begrepen en minder alleen. Niet vanuit theorie, maar vanuit eigen ervaring en dat voel je in het programma!

Geen lange wachttijden, meteen aan de slag!

Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin alle benodigde informatie en toegang tot het programma 'Eerste Hulp Bij Depressie'.

Logische opbouw en structuur van thema's en oefeningen

De opbouw van dit online programma zijn aan de hand van hoofdstukken en thema's in logische volgorde opgebouwd voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Mijn advies is dan ook om je aan deze volgorde te houden.

Voer de oefeningen uit waar, wanneer en zoveel jij wilt

  Het programma is volledig online zodat je het kunt volgen waar, wanneer en zoveel je wilt. 

Alleen of met anderen samen

Je kunt het programma zelfstandig doorlopen of je kunt ervoor kiezen in contact te komen met anderen. Er kunnen meerdere factoren en persoonlijke redenen zijn om wel of niet in contact te komen met gelijkgestemden. Je kunt zelf een keuze maken waar jij behoefte aan hebt. Sommige mensen zijn liever op zichzelf zonder afleiding en prikkels, waar het voor andere mensen juist ondersteunend en minder eenzaam is door in contact te komen met gelijkgestemden die werkelijk begrijpen wat depressie is.

Een kant en klaar programma gebaseerd op jarenlange therapie, studie, zelfontwikkeling en eigen levenservaring met depressie

  Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar onderwerpen en thema's. Dit online programma is een compleet, waardevol programma samengesteld vanuit twaalf jaar ervaring gebaseerd op jarenlange therapie, studie, zelfontwikkeling, workshops, cursussen en eigen levenservaring met depressie. Je gaat dus ook een hoop nieuwe dingen ontdekken waardoor je je meer bewust wordt en tijdens oefeningen andere inzichten zult ervaren.

Vragen die ik regelmatig krijg

Ik ben bang voor de gevoelens die in mij omhoog komen als ik besluit mee te doen, raad je het programma mij aan?

Als je die angst hebt kan dat betekenen dat er nog iets in jou zit wat gezien of gehoord wil worden. Laat ik voorop stellen, alles op jouw tijd, volg je gevoel, want jij voelt dat het beste. Kan het zijn dat er nog onverwerkte emoties zitten? Je kunt kiezen om daar voor weg te blijven lopen, waarmee je jezelf in mijn ogen te kort doet. Of je kunt ervoor kiezen om het te gaan doorvoelen, wat er nog gehoord wil worden? Er zijn meer mensen geweest die het spannend vonden, achteraf gaven ze vaak aan dat ze heel blij waren mee gedaan te hebben te hebben. Het gaf hen zoveel herkenning, nieuwe inzichten en minder het gevoel alleen te zijn. Ze voelen zich nu een stuk prettiger en hebben weer zin om over de toekomst na te denken. Dit programma is daarnaast ook juist een ontdekkingsreis in jezelf en je kunt het tussentijds altijd even wegleggen.

Ik heb al meerdere therapieën gehad, werkt dit dan ook voor mij?

De enige manier om daar achter te komen is door de keuze te maken om het wel of niet te doen. Ik heb verschillende deelnemers gehad die al meerdere jaren ervaringen hadden met andere vormen van therapie. En zelfs zij hebben nieuwe inzichten verkregen of nieuwe aanknopingen ontdekt waarmee ze verder kunnen. Wat zij echt als groot verschil ervaarden was dat ik zelf ervaring heb gehad met depressie en dat ze zich daardoor écht begrepen en gesteund voelden. Andere deelnemers gaven zelfs aan meer geholpen te zijn geweest met dit programma dan in de reguliere gezondheidszorg. Dat zegt denk ik heel wat.

Wat is het verschil met andere online programma's?

Allereerst denk ik dat het verschil hem zit in mij als persoon, coach en ervaringsdeskundige. Door mijn ervaring voeg ik werkelijk een meerwaarde aan de manier van coachen en het programma. Ik begrijp ik je worsteling écht. Daardoor doorzie ik snel waar de kern ligt en ben ik in staat helderheid en focus te scheppen als je zelf door de bomen het bos niet meer ziet. 

Waarom één jaar toegang? 

De eerste editie was een traject van drie maanden. Deelnemers waren ontzettend gemotiveerd, toegewijd en enthousiast om actief aan de slag te gaan. Daarnaast weet ik ook dat depressie zijn ups en downs kan hebben dus wil ik voldoende tijd en ruimte aanbieden om op ontdekkingsreis te gaan in jezelf. Tegelijk wil ik ook dat mensen actief aan de slag gaan met het programma, vandaar dat dat ik een maximum heb gesteld van èèn jaar. Zo heb je ruim voldoende de tijd om alle inzichten en ervaringen te verwerken, eigen te maken en te integreren voor duurzame resultaten.

Waarom 497 euro?

Er zijn programma's die duizenden euro's kosten en er zijn programma's die 25euro kosten. Ik heb bewust gekozen voor 497euro. Los van de kosten en tijd die ik zelf gestoken heb in opleiding en persoonlijke ontwikkeling heb ik vooral gekeken naar de waarde die het programma heeft en wat het mensen oplevert. Dit programma heeft hun leven in positieve zin veranderd waardoor zij verder gekomen zijn in hun proces. Ze voelen zich prettiger in hun vel, hebben velen inzichten verkregen en ervaren veel minder depressieve klachten. Ik heb zelfs deelnemers gevraagd wat het hen waard was en kreeg dan vaak te horen dat het onbetaalbaar was. Het is dus elke euro waard!

Ik sta momenteel op een wachtlijst, is het dan raadzaam om aan dit programma mee te doen?

Je kunt jezelf afvragen wat je nu nodig hebt? Waar heb jij nu behoefte aan? Houd je het nog even vol om langer te wachten en is dat uberhaubt slim om te wachten tot het echt niet meer gaat? Ik denk zelf eerlijk gezegd dat dit programma, of elke andere vorm van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording nooit kwaad kan. Dit programma is ervoor gemaakt om je verder te helpen in worsteling met depressie dus wellicht sluit het mooi aan voordat een opname mogelijk is. Sommige deelnemers doen het ernaast, ter overbrugging of gaven zelfs hun voorkeur aan hele andere behoefte aan hulp te hebben na het volgen van dit online programma.

Mijn twaalf jarige worsteling heeft een reden gehad

Tot vijf jaar geleden had ik zelf nog last van terugkerende depressies en ik zou voor geen goud meer terug willen naar die donkere periodes. Wel kan ik nu achteraf de verbindingen leggen dat alles nodig is geweest om te staan waar ik nu sta in het leven. Ik ben depressievrij, ik weet wie ik ben en doe wat mij daadwerkelijk gelukkig maakt in het leven. Ik gun dit iedereen en ik geloof ook dat ieder mens de potentie in zich heeft om een vredig, vreugdevol en liefdevol leven te creëren. Zowel voor zichzelf als voor iedereen om hen heen. Het is mijn grootste missie om hiermee mensen te kunnen helpen. Bedankt dat je helemaal tot hier bent gekomen met lezen en mocht je mee willen doen meld je dan aan. Deze keuze zou zomaar eens de verandering van je leven kunnen zijn!
Fabian Ruijgrok spreker seminar depressie
Fabian Ruijgrok spreker seminar depressie

Mijn twaalf jarige worsteling heeft een reden gehad

Tot vijf jaar geleden had ik zelf nog last van terugkerende depressies en ik zou voor geen goud meer terug willen naar die donkere periodes. Wel kan ik nu achteraf de verbindingen leggen dat alles nodig is geweest om te staan waar ik nu sta in het leven. Ik ben depressievrij, ik weet wie ik ben en doe wat mij daadwerkelijk gelukkig maakt in het leven. Ik gun dit iedereen en ik geloof ook dat ieder mens de potentie in zich heeft om een vredig, vreugdevol en liefdevol leven te creëren. Zowel voor zichzelf als voor iedereen om hen heen. Het is mijn grootste missie om hiermee mensen te kunnen helpen. Bedankt dat je helemaal tot hier bent gekomen met lezen en mocht je mee willen doen meld je dan aan. Deze keuze zou zomaar eens de verandering van je leven kunnen zijn!

De kwartjes bleven vallen
Ik dacht, het kan geen kwaad om deel te nemen aan dit online programma terwijl ik op een wachtlijst sta voor de GGZ. Wel zag ik van tevoren op tegen de oefeningen. Wat was ik bang dat ik het niet goed zou doen. Fabian wist dan ook zo begripvol en zonder oordeel écht te luisteren en door te vragen. Daarnaast liet hij mij op mezelf vertrouwen, om vervolgens te ontdekken dat ik het wèl degelijk in me had! Fabian coacht met respect en bemoediging, maar ook met de wetenschap dat mensen het zelf moeten doen en dat je ze niet kunt pushen, dat is wijsheid vind ik! Eerste Hulp Bij Depressie was veel meer dan mijn verwachting, het voelde echt als een cadeautje. De kwartjes tijdens dit online programma bleven vallen en nog steeds ontvang ik prachtige inzichten. 
Judith - 33 jaar
Absoluut een aanrader!

Ik kan iedereen dit online programma aanraden! Ik dacht werkelijk dat ik de enige was die zo worstelde met het leven. Dat ik niet alleen ben maakte het voor mij een stuk dragelijker. Het heeft mij nu al zoveel opgeleverd. Ik zie een hoop dingen nu heel anders en ik weet dat ik invloed heb als ik veelal 'negatieve' gedachtes heb. Eerst Hulp Bij Depressie heeft me ook geleerd dat negatieve emoties niet bestaan, het wil alleen ervaren en toegelaten worden! Hierdoor ontdekte ik voor mij het meest waardevolle inzicht dat ik nu echt kan voelen dat ik mijzelf kan en mag zijn en dat ik goed genoeg ben! Alle onderwerpen worden helder beschreven en ook de opnames van de video's zijn een waardevolle toevoeging aan het programma. Ik ben er nog niet maar ik heb flinke stappen gemaakt met nog een heel leven voor mij waar ik nu met een prettig gevoel naar uit kijk!

online programma eerste hulp bij depressie ervaring Chantal
Chantal - 24 jaar
Online programma eerste hulp bij depressie
€ 497,-

Eerste Hulp Bij Depressie

Een compleet effectief online programma met waardevolle oefeningen die bijdragen aan bewustwording, verwerking, begrip, rust, geluk, vrijheid, zelfacceptatie, diepe heling en veranderingen naar een kwalitatief prettiger leven.