Online Depressie Community

Je bent niet je depressie biedt een online depressie community aan voor mensen die worstelen met depressie. Kom in contact met lotgenoten uit heel Nederland.

In de community is plaats voor het delen van ervaringen met depressie. Er ontstaan mooie onderlinge verbindingen en contacten, juist omdat je onderling iets gemeenschappelijks deelt met elkaar. 

En soms helpt het dan om je verhalen en ervaringen te delen. Het kan even opluchten of de chaos ordenen in je hoofd. Het is fijn om met gelijkgestemden te zijn. Je hebt maar een paar woorden nodig en iemand weet op dat moment doormaakt, juist omdat ze weten hoe het kan voelen. 

In de online depressie community kun je meedoen aan topics, aan de slag met thema's en moodboards en vind je leerzame informatie. Je vind er een luisterend oor, een gouden tip, inspiratie en contact met anderen.

Online depressie community
ervaring lisa online depressie community
DOOR DE ONLINE DEPRESSIE COMMUNITY VOEL IK ME MINDER EENZAAM 

Sinds ik lid ben van de online depressie community zit ik een stuk lekkerder in mijn vel. Het is fijn dat ik soms mijn ervaringen kan delen met gelijkgestemden.


Mijn partner weet niet zo goed wat een depressie inhoudt en daardoor voel ik me niet altijd begrepen. De mensen in deze community weten wel hoe een depressie kan zijn.


Ook stel ik wel eens vragen aan hoe andere lotgenoten omgaan met bepaalde situaties en gevoelens. Het is vooral fijn dat er echt geluisterd word!


Door de community voel ik me minder alleen!


Lisa - 27 jaar

Minder eenzaam

Ik voel me minder alleen door de community

Vragen stellen

Ik kan hier al mijn vragen stellen

Begrepen voelen

Iedereen begrijpt wat je doormaakt

Ervaringdeskundigen

Iedereen heeft ervaring met depressie

Gouden tips 

Soms heeft iemand de tip die uitkomst biedt

Gelijkgestemden

Deel ervaringen met lotgenoten

Herkenning

We hebben zoveel raakvlakken als onderling

Leuke thema's

Doe inspiratie op bij verschillende boards

Leerzaam

Delen onder elkaar is helen

Fabian Ruijgrok

Mijn missie is een bijdrage leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen die worstelen met depressie in Nederland

Je bent niet je depressie is er om jou van mens tot mens ondersteuning te bieden bij jouw worsteling met depressie. Dat doe ik door middel van blogs, webinars, mijn boek, een online community en online programma. Ik heb zelf twaalf jaar geworsteld met depressie en juist die ervaring maakt dat ik anderen écht begrijp. Nu, achteraf kan ik zeggen dat ik daar dankbaar voor ben. Ik heb zoveel lessen mogen leren in die twaalf jarige worsteling. Achteraf vielen voor mij veel dingen op z'n plek in mijn leven. Met die wijsheid, ervaringen, passie en verlangens wil ik zinvol bijdragen, zodat ik een wezenlijk verschil kan maken voor andere mensen in hun worsteling met depressie.

Ik kan weer genieten en voel me een gelukkig mens. En dat gun ik jou ook!

Ervaringen van andere deelnemers

Het voelt fijn om in een veilige groep je verhaal te kunnen delen.

ervaring Dennis online depressie community
Dennis - 29 jaar

Ik heb veel geleerd van anderen die langer ervaring hebben met depressie

ervaring aster online depressie community
Aster - 36 jaar

Ik ervaar zoveel steun en begrip van de mensen in de community

ervaring Betty online depressie community
Els - 54 jaar

Online Depressie Community

Kom in contact met lotgenoten

Eenzaamheid en schaamte zijn twee veel voorkomende kenmerken onder mensen die worstelen met depressie. En dat terwijl er ruim 800.000 mensen worstelen met depressie. In de online depressie community kun je in contact komen met lotgenoten om ervaringen te delen, tips te krijgen, vragen te stellen en te leren van elkaar. Je kunt direct deelnemen en er is geen lange wachtlijst om in contact te komen met gelijkgestemden uit heel Nederland. Je kan dit doen waar, wanneer en zoveel je maar wilt. Mensen ervaren hierdoor een gevoel van minder alleen zijn, steun, begrip, en herkenning tijdens hun proces. Depressie is in deze online community openlijk bespreekbaar.

Deel ervaringen en leer van elkaar

De Online Depressie Community is een fijne omgeving om ervaringen uit te wisselen, informatie te delen, contact te zoeken en vragen te stellen. De community is er voor mensen met depressie die behoefte hebben hun ervaringen in het omgaan met depressie te delen en te leren van ervaringskennis van anderen. 

Raak geïnspireerd & gemotiveerd

Neem deel aan leuke en interessante topic's. Ontdek hoe anderen omgaan met bepaalde situaties en krijg net de gouden tip waar je zelf even niet aan had gedacht. Deel zelf of lees leerzame artikelen in blogs of ga creatief aan de slag in de moodboards. Ontdek inspirerende quotes of kijk video's die je motiveren.

Veilig en anoniem deelnemen

Iedereen die te maken heeft met depressie(s) en lotgenoten wil ontmoeten om de weg naar herstel te bespreken is welkom om deel te nemen aan de community. De community is uitsluitend bedoeld voor ervaringsdeskundigen. Je kunt deelnemen in een veilige setting zonder dat daar zorgverleners en sociale media aan te pas hoeven te komen. Je bent niet je depressie maakt gebruik van een onafhankelijk platvorm waaraan je kunt zelfs anoniem kunt deelnemen. Het doel van de community is dat jij je op je gemak voelt en dat jij jezelf kan zijn, zodat je je kwetsbaar op kan stellen om goed te kunnen ontwikkelen. 

14 dagen gratis depressie community

Nu tijdelijk met een gratis proefperiode van 14 dagen!