Beheerst depressie je leven en wil je daar verandering in aanbrengen?

Mijn naam is Fabian Ruijgrok en ik heb twaalf jaar lang met depressie geworsteld. Hierdoor weet ik als geen ander wat een depressie inhoudt.

Ik ken de wanhoop, de angst om te voelen, de pijn, de constante strijd, de ups en downs, de vicieuze cirkel en het oordelende kritische stemmetje dat ik nooit goed genoeg zal zijn.

Ik voelde mij een totale mislukking omdat anderen wel gelukkig waren. Eenzaam in een wereld met ruim 7 miljard mensen omdat niemand leek te begrijpen hoe ik me voelde.

depressief persoon

De wanhoop dat er nooit meer een einde aan komt

Ik verlangde zo naar rust. Op mijn achttiende werd de psychische pijn ondragelijk. Ik was genoodzaakt om mijn studie en baan op te zeggen.

labels depressie

Negatieve gedachten, onzekerheden, weinig zelfvertrouwen, me schuldig voelen, malen, mezelf veroordelen, een laag zelfbeeld en destructieve patronen maakte dat ik elke keer belandde in een negatieve vicieuze cirkel en afgleed in depressie.

Hierna ging het snel achteruit. Ik voelde me somber, zwak, depressief en wilde anderen niet tot last zijn met mijn problemen.

Dagen kon ik op bed liggen, het liefst kroop ik diep onder de dekens. Afgesloten van alles en iedereen om mij heen, daar had ik rust...

Ik ging steeds meer geloven dat er nooit meer een einde aan de depressie zou komen.

Die wanhoop en uitzichtloosheid maakte dat ik dagelijks streed met gedachten om een einde te willen maken aan mijn leven. Niet omdat ik perse dood wilde, maar omdat ik geen uitweg meer zag.

Één van mijn grootste ontdekkingen

Wat waren de dingen die alles voor mij veranderde? Het zijn meerdere stapjes geweest maar dit alles begon met die eerste bewuste keuze die ik maakte, dat ik niet op deze manier oud wilde worden.

Hoe wil ik het dan wel? Ik besefte dat ik het niet meer alleen kon, ik had hulp nodig! 

Gelukkig kwam ik in contact met een heel goede coach die mij naar binnen leerde keren. Ik ging onder begeleiding van haar op ontdekkingsreis in mijzelf.

Ik ging meer voelen, kreeg steeds meer begrip voor mijzelf en deed 1 van mijn grootste ontdekking ooit:

Ik ben niet mijn depressie, ik ben zoveel meer dan dat!

Ik leef nu al 7 jaar een depressievrij leven

Lichtpuntje depressie

De strijd met depressie nu allemaal verleden tijd en ik leef intussen al 7 jaar een depressievrij leven. Ik voel mij nu een gelukkig mens. Ik heb mijn depressieve gevoelens tot in de wortels geheeld en ik kan nu oprecht zeggen dat ik van mijzelf hou en dat het leven mooi is.

Deze twaalf jaar ervaring & kennis heb ik samengebundeld in 'Lichter Leven Coaching' om jou verder te helpen in je worsteling met depressie.

Juist vanwege deze eigen ervaring en het helingsproces, maakt dat ik een meerwaarde toevoeg als coach om jou tijdens je proces te begeleiden omdat ik je ècht begrijp.


Kan jij de volgende vragen met JA beantwoorden? 

 • Ben je helemaal klaar met depressie?
 • Vraag jij jezelf wel eens af of er meer mogelijk is in het leven?
 • Wil jij jezelf en depressieve gevoelens beter begrijpen zodat je daar verandering in kunt aanbrengen?
 • Wil je ontdekken hoe je een negatieve mindset, om kunt buigen naar een positieve mindset?
 • Zie je geen andere uitweg meer en ben je op zoek naar andere  keuzemogelijkheden?
 • Heb je last van stemmingswisselingen en wil je daar meer balans in krijgen?
 • Ervaar je moeite met voelen en het uiten van je gevoelens?
 • Je hebt weinig energie om dingen te doen
 • Wil je meer rust aanbrengen in je leven?
 • Heb je weinig zelfvertrouwen en zou je weleens wat meer in jezelf willen geloven?
 • Heb je een negatief zelfbeeld en zou je jezelf meer willen accepteren?
 • Je wilt je mentale, emotionele en psychische gezondheid verbeteren?
 • Wil je kunnen genieten van de plezierige dingen in je leven?
 • Wil je oude ballast loslaten en ruimte maken voor nieuwe dingen?
 • Ben je klaar voor de volgende stap?
 • Wil je van overleven naar leven?

Dan is 'Lichter Leven Coaching' waardevol voor jou

Tijdens het 'Lichter Leven Coachtraject' ga je vooral ontdekken wat de depressie jou wilt vertellen en hoe je er op een begripvolle en liefdevolle manier mee om kunt gaan, zonder het weg te stoppen of te veroordelen. 

Fabian Ruijgrok een diepe buiging voor het leven

Je hoeft niet meer te strijden, je hoeft niet meer te vluchten. Je mag je gevoelens en verlangens ruimte geven, je mag ze omarmen en je mag ze vrij gaan laten. Je gaat ontdekken hoe je af kunt stemmen op jouw behoeften, zodat je van overleven naar lichter leven zal gaan. 

Door aan de slag te gaan met de thema's en de bijbehorende oefeningen keer je naar binnen, waar je op diepere lagen heelt zodat je ontdekt wie je in essentie bent en wat jou gelukkig maakt in het leven.

Fabian Ruijgrok spreker seminar depressie Je gaat ontdekken hoe je dit toe kan passen in het dagelijks leven zodat je echt mag gaan ervaren dat het anders kan. 

Hoe zou het zijn als je meer plezier, rust, balans, vrijheid, begrip, verandering, geluk, energie, heling en liefde kan creëren in je leven?

Ja dat wil ik

Tijdens Lichter Leven Coaching ontdek je hoe je:

 • Inzicht krijgt in je automatische gedachtengang waardoor je bewuster stilstaat of die gedachten kloppen zodat je die gedachte kunt ombuigen en die beperkte gedachten niet meer als belemmering voelen en alles mogelijk is 
 • Weer meer kunt genieten van de plezierige dingen in leven
 • Invloed krijgt op lastige situaties waarbij gedachten, emoties en gedrag een loopje met je nemen. Hierdoor creëer je meer keuzemogelijkheden dat een positieve uitwerking heeft op je gevoel
 • Signalen herkent en weet wat JIJ nodig hebt op momenten dat je het moeilijk hebt, zodat je makkelijker de juiste keuzes kunt maken waardoor je beter voor jezelf zorgt en je dus sneller kiest voor wat goed is voor jou
 • Jezelf accepteert en lief hebt waardoor je er mag zijn met alles in jou
 • Hoe je de vicieuze cirkel en vastgeroeste patronen kunt doorbreken zodat je hiervan los komt en vrij kunt zijn
 • Minder last hebt van stress en prikkels van je leefomgeving waardoor je meer rust en ontspanning creëert
 • Jezelf kunt voorzien van emotionele behoeften zoals liefde, begrip en verbinding waardoor je zelf de regie over je leven neemt en niet meer afhankelijk bent van anderen 
 • Negatieve gedachten ombuigt naar helpende gedachten die bijdragen aan meer zelfcompassie en zelfliefde 
 • Je leven kunt creëren op jouw voorwaarden en jouw behoeften door te doen wat jou écht gelukkig maakt 
 • Je minder bezig houdt met wat anderen van je vinden waardoor je meer focus hebt op wat er voor jouw toe doet in het leven. Hierdoor leef je naar jouw waarheid en dat maakt jou uniek en een gelukkiger mens  
 • Jezelf op nummer 1 plaatst, want alles in je leven begint met jou. Als jij het niet doet, dan doet niemand het 
 • Meer zelfvertrouwen krijgt en hoe dit bijdraagt in het slagen van gewenste resultaten op verschillende vlakken
 • Je kunt overgeven aan emoties en niet meer dienende processen los kunt laten zodat er meer ruimte ontstaat voor nieuwe ervaringen
online programma eerste hulp bij depressie ervaring Nanny
Lichter Leven Coaching heeft mij meer geholpen dan twee jaar therapie

Ik durf stellig te zeggen dat Lichter Leven Coaching mij meer heeft geholpen dan de gesprekken van afgelopen twee jaar bij de psycholoog en psychiater. Ik had mijzelf eigenlijk al een soort van opgegeven.


Het succes heeft denk ik mede te maken met de ervaring die Fabian zelf heeft gehad met depressie. Hij weet daardoor de juiste vragen te stellen die mij inzichten opleverden waardoor ik mezelf beter begrijp.


Door deze tools en inzichten heb ik mijn depressie kunnen helen en steeg het programma boven mijn verwachtingen uit. Ondanks dat de coaching online was, voelde ik toch een diepe band ontstaan tussen mij, Fabian en lotgenoten.


Hij begreep mij écht!


Nanny - 32 jaar

Dit is hoe ik je ga helpen

Fabian Ruijgrok

Elke maand zit ik voor je klaar tijdens een LIVE groepscoaching call

Elke maand kun je deelnemen aan een LIVE groepscoaching call. Tijdens deze call kun je vragen stellen, situaties inbrengen waar je tegenaan loopt en er is ruimte om processen te delen. Dit is voor veel deelnemers wel het meest waardevolle van dit coachingtraject.

online programma depressie

Je krijgt direct toegang tot het 'Lichter Leven programma' zodat je meteen kunt beginnen

Je ontvangt het 'Lichter Leven programma' waarmee je direct aan de slag kunt. Iedere week ga je bezig met een module en ga je bezig met 3 à 4 bijbehorende oefeningen. Tijdens het doorlopen van het 'Lichter Leven programma' en zul je een ware transformatie doormaken naar een liefdevoller en prettiger leven.

Ik neem je bij de hand met de opnames van 12 Lichter Leven coachsessies

Elke week komt er een module vrij met daarin een opname van een groepscoachsessie. Er zijn in totaal 12 opnames van de Lichter Leven coachingcalls. 

Deze opnames vormen de rode draad van het Lichter Leven Coachtraject. Alleen deze coaching video's zitten al boordevol herkenning, interessante vragen en inzichten waar je veel aan hebt.

online depressie community

Krijg ondersteuning en vind herkenning met gelijkgestemden in de 'Lichter Leven Community'

In de community kun 24/7 je vragen stellen aan mij en andere lotgenoten. Je kunt het coachtraject zelfstandig doorlopen of je kunt ervoor kiezen in contact te komen met anderen. Ik weet uit ervaring dat het juist ondersteunend en minder eenzaam is door in contact te komen met gelijkgestemden die werkelijk begrijpen wat depressie is. Je bent niet alleen!
online programma, mindset, negatieve gedachten, depressie

Bonus: Je krijgt het programma 'Hoe overwin je je negatieve gedachten' cadeau 

Heb je dagelijks veel last van negatieve gedachten? Dit programma helpt je om:

✅ Je bewust te worden welke negatieve gedachten je hebt
✅ Te ontdekken welke vervormende denkpatronen jij in stand houdt en hoe deze te veranderen
✅ Op een zachte, zelfmedelevende en begripvolle manier om te gaan met jezelf
✅ Nieuwe inzichten, begrip, manieren en keuzemogelijkheden te creëren
✅ Je negatieve gedachten te transformeren op elk gebied van je leven
✅ Een leven te creëren waarin je meer rust, plezier, ontspanning, zin, energie en vreugde gaat ervaren
depressie video coach

Bonus: Je hebt toegang tot replays van alle maandelijkse live calls zodat je niks mist

Kun je een keer niet aanwezig zijn bij de maandelijkse live groepscoaching call, of je wilt een keer iets terugkijken? Dan kun je gedurende het coachingtraject gebruik maken van de opnames die ik beschikbaar stel.
kickstart je dag

Bonus: Je ontvangt het ochtendritueel 'Kickstart je dag' 

Zie jij bij het opstaan al op tegen de dag? 'Kickstart je dag' is een ochtendritueel die je in 20 minuten meer rust, vertrouwen, energie en zin geeft aan je dag! Ontdek dat ontspannen opstaan ook voor jou mogelijk is.
voorbereidende module

Bonus: Je ontvangt een extra voorbereidende module

Als je meedoet met Lichter Leven Coaching ontvang je ook een bonus module cadeau. Ik blijf mijzelf en het coachtraject ontwikkelen. Deze module met extra oefeningen zal nog meer verdieping geven aan je proces tijdens het Lichter Leven Coaching.  
luisterboek depressie van overleven naar leven

Bonus: Je ontvangt mijn luisterboek 'Depressie - van overleven naar leven' 

Een aangrijpend levensverhaal vol hoop, authenticiteit en inspiratie!  


Dit luisterboek:


 • Geeft herkenning in je eigen proces, je bent niet alleen
 • Helpt je om jezelf opnieuw te ontdekken
 • Biedt handvatten waar je daadwerkelijk iets mee kan
 • Fungeert als leidraad en brengt verzachting in je eigen worsteling
 • Brengt hoop wanneer de situatie hopeloos lijkt
 • Levert gesprekken en verbinding op met anderen
 • Creëert een groter gevoel van begrip naar jezelf en/of anderen 
 • Maakt je bewust van je eigen denken, voelen en doen 
 • Inspireert om te doen wat jou werkelijk gelukkig maakt

Gun jezelf een Lichter Leven, je bent het waard!

online programma depressie


Ja dat wil ik

Ervaring Gerard

Nog steeds elke dag dankbaar dat ik me door jou heb laten coachen. Het gaat goed met mij dankzij jouw hulp.

Ik had veel dingen geprobeerd van psychologen tot EMDR. Niets was echt succesvol, maar door jouw manier van coachen zijn mijn ogen open gegaan en voel ik me gelukkiger dan ooit. Nogmaals bedankt.

Gerard - 52 jaar

De voordelen als je voor Lichter Leven kiest 

5 sterren

De meerwaarde van mij als coach & ervaringsdeskundige

Ik heb zelf twaalf jaar geworsteld met depressie dus ik weet uit ervaring wat een depressie inhoudt. Alle deelnemers voelen zich ontzettend begrepen en minder alleen. Niet vanuit theorie, maar vanuit eigen ervaring en dat voelen mensen.
5 sterren

Iedere maand is er een live coachsessie

Elke maand kun je deelnemen aan een LIVE online groepscoaching call. Tijdens deze call kun je vragen stellen, situaties inbrengen waar je tegenaan loopt en er is ruimte om processen te delen. Dit is voor veel deelnemers wel het meest waardevolle van dit coachtraject.

5 sterren

Logische opbouw en structuur van thema's en oefeningen waar je altijd toegang tot hebt

De opbouw van dit online programma zijn aan de hand van hoofdstukken en thema's in logische volgorde opgebouwd voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Je kunt de oefeningen uit het programma en de coaching volgen waar, wanneer en zoveel je maar wilt.
5 sterren

Geen lange wachttijden, direct aan de slag!

Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin alle benodigde informatie en toegang zodat je direct van start kan met Lichter Leven.

5 sterren

Alleen of met anderen samen

Je kunt het Lichter Leven zelfstandig doorlopen of je kunt ervoor kiezen in contact te komen met anderen. Er kunnen meerdere factoren en persoonlijke redenen zijn om wel of niet in contact te komen met gelijkgestemden. Je kunt zelf een keuze maken waar jij behoefte aan hebt. Sommige mensen zijn liever op zichzelf zonder afleiding en prikkels, waar het voor andere mensen juist ondersteunend en minder eenzaam is door in contact te komen met gelijkgestemden die met dezelfde coaching meedoen en die werkelijk begrijpen wat depressie is.
5 sterren

Een holistische manier van coachen

  Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar onderwerpen en thema's. Deze holistische manier van coachen is een compleet, waardevol coachtraject die is samengesteld vanuit twaalf jaar ervaring gebaseerd op jarenlange therapie, studies, zelfontwikkeling, workshops, cursussen en eigen levenservaring met depressie. Je maakt een innerlijke reis waarin je een hoop nieuwe dingen gaat ontdekken over jezelf en hoe jij een lichter leven kunt creëren.

Dit is hoe lotgenoten de coaching hebben ervaren

Ik mag ZIJN
Dankzij het Lichter Leven Coaching werden mijn valkuilen zichtbaar en begon ik te begrijpen waarom ik bepaalde patronen in stand hield. Mijn grootste ontdekking is dat ik op een liefdevolle manier naar mezelf mag blijven kijken, zonder emoties te labelen als positief of negatief, alles mag er zijn. Alles is oké, Ik mag er zijn!
ervaring kickstart je dag Kai
Walter - 40 jaar
Hoopvol
Ik heb al veel dingen geprobeerd wat therapie betreft. Deze holistische manier van coachen heeft me ontzettend geholpen in de zoektocht naar mezelf. Mijn mooiste ervaring is vooral dat de depressie een klein deel van me is. Ik weet waar ik aan wil werken. Ik ben echt uit een dal geklommen en zit nu een stuk lekkerder in mijn vel! Dankjewel Fabian! 
ervaring Betty online depressie community
Els - 62 jaar
Waardevol
Lichter Leven heeft mij veel bewuster gemaakt. De negatieve gedachten zorgde ervoor dat ik in een negatieve spiraal bleef en mij keer op keer depressief voelde. Nu ik heb leren herkaderen heb ik een hele andere mindset gekregen. Jouw eigen ervaring met depressie is zo'n meerwaarde, ik voelde me écht begrepen.
ervaring nikki deelnemer online depressie programma
Nikki - 28 jaar

Begin vandaag met Lichter Leven en kies het Coachstraject dat bij je past

Lichter Leven Coaching

Meest goedkoop

€145,00 korting

€ 395,-
250 euro

6 maanden

online programma depressie

- LIVE online groepscoaching calls

- maanden toegang tot het Lichter Leven programma

12 opnames Lichter Leven coaching calls

Gratis toegang Lichter Leven community

- Inclusief alle bonussen

Lichter Leven Coaching

Meest gekozen

€290,00 korting

€ 790,-
500 euro

1 jaar

online programma depressie

- 10 LIVE online groepscoaching calls

- 1 jaar toegang tot het Lichter Leven programma

12 opnames Lichter Leven coaching calls

Gratis toegang Lichter Leven community

- Inclusief alle bonussen

Lichter Leven Coaching

Meeste korting
€870,00 korting

€ 2370,-
1500 euro

3 jaar

online programma depressie

- 30 LIVE online groepscoaching calls

- Levenslang toegang tot het Lichter Leven programma

12 opnames Lichter Leven coaching calls

Gratis toegang Lichter Leven community

- Inclusief alle bonussen